Egyesületünk háza tájára újabb verseny köszöntött be. Június 17.-én Zalakaroson került megrendezésre a Mapei Tour de Zalakaros elnevezésű országúti kerékpár verseny, ahol kettő táv közül, ( 138 km, 60 km )  választhattak a versenyezni vágyók. Egyesületünket  Balla Tamás képviselte, idei 2. versenyén.  Tamás néhány sorban beszámol róla, hogyan sikerült neki a verseny.

„Számomra a lehető legjobban alakult a verseny, bár látván a tavalyi eredményeket, titkon bíztam benne, hogy oda férhetek a dobogó valamelyik fokára, de így sem vagyok elégedetlen, hogy ez nem sikerült.
Az rajt zónában sikerült be állnom az elejére, így rajt után nem kellett sokat felkapaszkodnom, hogy elöl legyek az élmezőnnyel. 10 km-ig fent tudtam maradni az elejével, aztán ahogy lefordultunk a fő útról, jöttek az emelkedős részek, ahol inkább saját pörgetős tempóban mentem fel, viszont így sajnos leszakadtam az elejéről.
Felértek még rám 4-en, akikkel sikerült tartanom a tempót és egészen a célig sikerült elmennünk, fél perces váltott vezetéssel. Remek összhang volt közöttünk és mindenki kivette a részét a vezetésben. Néha még az élmezőny végét is láttuk, de sajnos nem tudtuk meg fogni őket. ”
Összegzés. 60 km, 1:39:23, 37,2-es átlag, 180-as átlag pulzus, 500 méter szint.
Helyezés: Abszolút. 642/26 Kategória: 174/11