Új helyszínen és átalakított pályán zajlott a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) naptárában is szereplő XVII.Mátra Mountain Bike Maraton szeptember 9-én, vasárnap. A TOP Maraton sorozat utolsó állomásán az új célterület, a sípályákkal és az alpesi hangulattal varázslatos célhelyszínnek bizonyult.

Bár idén a legtöbb táv nem tekert fel Kékes-tetőre, de a nemzetközi színvonalú új helyszín, és a távoli hegyek látványa mindenkit kárpótolt. A pálya rendkívül gyors lett, hosszú mászásokkal és gyors lejtőkkel, igazán kihívás volt a versenyzőknek. A távokról a célterületre visszaérkező mezőnyre több komoly kihívás is várt a Síparkban. A rövid, de velős emelkedőknek, az egynyomsávos technikás ösvényeknek és a sípályán kanyargó nyomvonalnak köszönhetően fárasztó, de annál látványosabb befutókat tapsolhattak végig a szurkolók.

Ódor János a Mátra Maratonon a  Rövidtáv Férfi Master3 kategóriát  I .helyezéssel  abszolválta.  Rövidtáv Férfi Abszolút 23.hely.

Rövidtáv 37 km/940 szint. Ideje: 02.01.15

A sorozat mind a négy versenyét teljesítve a Top Maraton 2018 összetett pontversenyt ezzel a teljesítménnyel az első helyen fejezte be. Gratulálunk!