Az ősz közeledtével, ahogyan a fákon a levelek, úgy a versenyek is ritkulnak már, így nem kell teljes erőbedobással edzeni. Ilyenkor már bele férnek az időbe kisebb-nagyobb túrák. Ezúttal egy szezonzáró tekerés keretein belül búcsúztatták a szezont egyesületünk tagjai.

Az indulás 10.27.-én, vasárnap 10 órakor volt Herendről. Az útvonalért a herendi srácok voltak felelősek, nem kímélve sem embert sem pedig bringát. Elmondásuk szerint a környékről belerakták a legkeményebb részeket.

Íme az útvonal: Hajagra mentek fel elsőre, félig aszfalton, félig terepen, majd innen legurulva Hárskútra a papodi kilátóhoz mentek fel. Ezt követte a Csatár-hegyi kilátó, végül a végére maradt a legnehezebb, a Miklós Pál hegyi kilátó, ami a legmeredekebb volt mind közül. Ha mindez nem lett volna éppen elég, akkor még várt a srácokra egy elég kemény lejtmenet. Egy gyalog ösvényen kellett le ereszkedni, ami fák, gyökerek között történt. Balra sziklafalak, jobbra pedig a szakadék volt. Tapasztaltabb montisoknak ez nem jelentett gondot, de volt egy tagunk aki még csak 1 hónapja montizik, és a srácok úgy gondolták, hogy ezt neki is ki kell próbálni. Úgy hisszük, egy életre szóló élményben volt része.

A túrán 8-an vettek részt. 3 fő Ajkáról tekert át Herendre illetve vissza is, így nekik 92,5 km és 1715 méter szint lett a táv, akik pedig herendi indulással és érkezéssel rendelkeztek, nekik pedig 51 km, 1200 m szint.

Gratulálunk mindenkinek a szezonban elért eredményéért és jó felkészülést kívánunk a következő szezonra.