Az előző hétvégén, július 11.-én szombaton, ismét a BRM túrák kedvelői tehették próbára magukat, ezuttal a csodálatos Pilisben a “BRM Epic 200-on”. Egyesületünkből Tenk Gábor és Balla Tamás telljesítették a túrát, aminek hossza 210 km, szintkülönbsége pedig  2600 méter volt.

A start reggel 7 órakor volt a dömösi parkolóból, így a srácoknak nagyon korán, hajnali 3 órakor kellett indulniuk.

6 km sík rész után jött az első komolyabb emelkedő, ami a Zsitvay-kilátóhoz vezetett, majd ezután Budakeszi felé haladtak tovább és a  János-hegy tetejéig meg sem álltak, ahol az Erzsébet-kilátó pompája tárult a túrázók elé.

Ezen két kilátó után már csak egy hosszabb emelkedő volt a táv vége felé. Ebben az emelkedőben az volt az érdekes, hogy a tetejére felérve Pilisszentéleken találták magukat a bringások, ami ismerős lehet sokaknak a “Mi kis falunk” magyar sorozat kapcsán.

Ezután már csak le kellett gurulni Dömösre és elégedetten könyvelhették el az indulók, hogy ezt a túrát is sikeresen teljesítették.

Az emelkedők mellett a nyári meleg is kóstolgatta a kerékpárosokat, de ez 90 km-ig nem igen volt probléma, amíg a hegyek között kellett tekerni. Azonban ami ezután jött lankásabb, nyitottabb szakasz, ott már jobban érezhető volt a nyári forróság.

Mivel erre a napra mondtak hideg frontot is, így lehetett rá számítani, hogy feltámad a szél és befelhősödik az ég. Erre egészen a 150. km-ig kellett várni. Bár a hőmérséklet sokkal kellemesebb lett, viszont voltak olyan szakaszok, ahol a viharos szembe- ill. oldalszélben eléggé kellett kapszkodni a bringába.

Gábor és Tamás egyaránt 11 óra 30 perces bruttó idővel értek célba.

Ezúton is gratulálunk nekik!